Je bent op zoek naar een IPA? Dan zit je bij Hop Craft Beers aan het juiste adres. Maar wat is nu eigenlijk een IPA? Wij leggen het je graag even uit.

De IPA is?

De IPA of voluit geschreven India Pale Ale is de meest populaire bierstijl van het moment. Flink gehopt, bitter en verfrissend bier met aroma’s van ceder, citrus en tropisch fruitsoorten. Dit bittere biertype werd voor het eerst gebrouwen in Engeland maar komt inmiddels uit alle hoeken van de wereld en in verschillende sub stijlen.

Opkomst van de IPA?

Begin jaren 80 begonnen Amerikaanse brouwerijen met het gebruik van nieuwe hop soorten zoals Cascade ( citrus aroma ) of Simcoe ( ceder aroma ) om te komen tot het moderne karakter van een IPA. Toch is er een verschil tussen Engelse en Amerikaanse IPA' s. De Engelse bieren neigen meer naar aardse, bloemige aroma' s en zorgen voor een evenwicht met het biscuit achtige van de mout. Amerikaanse IPA's hebben duidelijk een focus op de hop, voornamelijk citrus, ceder en soms tropische of juist harsachtige smaken.

Je kunt zeggen dat de Amerikaanse IPA op dit moment meer verschillende technieken gebruikt dan de Engelse IPA wat ook niet gek is want Amerika telt de meeste brouwerijen tel wereld en de IPA is het meest gedronken bier daar. 

Welke IPA begin ik mee?

Hop Craft Beers heeft een breed scala aan zowel engelse als amerikaanse ipa bieren. Ben je pas net bekend in de wereld van IPA? Dan raden wij aan om te beginnen met een Session IPA om vervolgens via een Westcoast IPA, IPA door te stoten naar een Double IPA, Triple IPA en Imperial IPA of als je echt houdt van een hazy bier een dikke NEIPA.

Check nu onze IPA voorraad!